Zo vind je een betrouwbare oppas!

Zo vind je een betrouwbare oppas!

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
4 minuten leestijd

Op zoek naar een oppas? Tegenwoordig kan dit ook via een online oppasplatform zoals Babysits. Benieuwd hoe je online een betrouwbare oppas vindt voor jouw kinderen? Wij geven je 10 tips over waar je op moet letten bij het zoeken naar een betrouwbare oppas aan huis.

Betrouwbare Oppas Vinden

1. Wat zijn jouw wensen?

Denk goed na over wat voor oppas jij precies zoekt. Zoek je bijvoorbeeld alleen een oppas voor doordeweeks of juist een oppas voor in het weekend? En moet de oppas alleen de kinderen naar bed brengen of wil je ook dat de oppas wat huishoudelijke taken uitvoert? Denk hier goed over na! Zodra je dit duidelijk voor ogen hebt kan je een profiel aanmaken bij Babysits en een oproep met functieomschrijving plaatsen. Vertel hierin wat je zoekt en wees zo specifiek mogelijk.

2. Ervaring en leeftijd

Op ons Babysits platform heb je een goed overzicht van alle oppassers en hun gegevens. Heb je een persoon gevonden die misschien wel jouw oppas kan worden? Kijk dan goed naar de leeftijd en zijn/haar ervaring met het werk. Je kan ervoor kiezen om een jonge oppas in te schakelen die een hart heeft voor kinderen, maar nog weinig werkervaring heeft. Of je kan ervoor kiezen om een oudere oppas met veel werkervaring in te schakelen.

3. Lees referenties en reviews

Via ons online oppassplatform en de app kun je gemakkelijk vele referenties en reviews bekijken van verschillende oppassen. Doe dit vooral! Deze geven namelijk een goed beeld over hoe de oppas werkt en wat voor persoon hij of zij is. Zo kan je een betere en slimmere keuze maken.

4. Zoek meerdere babysitters

Wanneer je vaak en onregelmatig een oppas nodig hebt, is het handig om meerdere oppassen in te schakelen. De oppassen zouden voor elkaar in kunnen vallen bij bijvoorbeeld tentamens en wisselende roosters. Zo heb je voor elk moment een oppas tot je beschikking.

5. Maak een selectie

Het is zover! Je hebt vele oppassers gescreend. Nu is het tijd om een selectie te maken en contact met ze op te nemen. Via onze online community kan je gemakkelijk contact opnemen met een oppas in de buurt. Neem via het berichten systeem contact op met de oppassers waarvan je denkt dat ze geschikt zijn voor jouw gezin. Vanuit hier kan je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

6. Heb een kennismakingsgesprek

Plan een kennismakingsgesprek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de oppas. Met een kennismakingsgesprek kunnen jij en jouw kind kennis maken met de mogelijke oppas. Tijdens dit gesprek kan je gelijk zien of jouw kind een klik heeft met de oppas en of de oppas een geschikte oppas is.

7. Maak duidelijke afspraken

Veel ouders zoeken een oppas die van meerdere markten thuis is. Bijvoorbeeld een oppas die ook kan schoonmaken of koken. Dit kan natuurlijk, maar bespreek dit altijd eerst met de oppas. Wees je er echter van bewust dat een leuke, creatieve oppas op wie jouw kinderen dol zijn niet altijd hetzelfde is als een huishoudelijke hulp. Hoewel dit soms natuurlijk wel zo kan zijn. Vergeet ook vooral niet om het oppas tarief te bespreken met de oppas.

8. Stel een proefperiode in

Tijdens een proefperiode kunnen jij en je gezin kijken of alles naar wensen verloopt met de oppas. Mocht dit niet zo zijn dan kan je weer op zoek gaan naar een anderen oppas.

9. Voorstellen aan leraren

Wil je dat de oppas jouw kind ophaalt van bijvoorbeeld school of van de sportvereniging? Dan is het verstandig om de oppas voor te stellen aan de juf/meester en andere ouders op het schoolplein. Zo voorkom je misverstanden.

10. Wat zegt jouw gevoel?

Uitendelijk gaat het om jouw kleine. Het is daarom belangrijk om goed naar jouw onderbuikgevoel te luisteren. Neem pas een oppas aan als je volledig zeker bent over deze persoon en voel je vooral niet schuldig als je toch nog even verder wil kijken.

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan