Tips voor het eerste contact met het oppasgezin

Tips voor het eerste contact met het oppasgezin

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
2 minuten leestijd

Het kan soms spannend zijn om het oppasgezin en het oppaskind voor de eerste keer te ontmoeten. Dit is waarom wij jou enkele tips geven om het meeste uit deze eerste ontmoeting te halen.

Neem contact op met elkaar

Babysits heeft een privé-berichtensysteem om de communicatie tussen gebruikers te vergemakkelijken. Het is essentieel dat je eerst met andere gebruikers communiceert via Babysits, totdat je voldoende vertrouwen hebt om contactgegevens met hen uit te wisselen en over te schakelen naar andere berichtenplatforms. Houd er rekening mee dat we je niet kunnen helpen met klachten over berichten die extern van onze berichtenservice zijn verzonden, omdat we geen gegevens van de uitwisseling hebben. Als je een ander berichtenplatform gebruikt, is dit op eigen risico!

Eerste ontmoeting

Wij raden aan om altijd een kennismakingsgesprek in te plannen, voordat je aan de slag gaat met het oppaswerk. Op deze manier kan je elkaar beter leren kennen en kan je ook gelijk zien of jij een klik hebt met de ouders en met het oppaskind. Probeer bij deze eerste ontmoeting altijd op een openbare plek af te spreken of neem iemand anders (zoals een andere volwassene) mee naar de afspraak. Zo kan er kennis gemaakt worden.

Leer elkaar kennen

Zorg dat jullie elkaar beter leren kennen en dat jullie je beide prettig voelen. Je zou bijvoorbeeld de eerste oppasafspraak kunnen inplannen waarbij de ouders ook thuis zijn. Zo kan je wennen aan het oppaskind en aan de omgeving. Komt het oppaskind naar jouw huis? Zorg er dan voor dat de ouders van het oppaskind de oppaslocatie al een keer eerder hebben gezien.

Maak afspraken

Is de ontmoeting positief geweest? Dan kunnen er duidelijke afspraken gemaakt worden. Vul samen met de ouders ons voorbeeld intakegesprek formulier in en bewaar dit goed.

Door de bovenstaande tips te volgen haal jij het meest uit de eerste keer dat jij het oppasgezin gaat ontmoeten!

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan