Het oppas tarief in 2022

Het oppas tarief in 2022

Door Babysits
6 minuten leestijd

Het is bijna zover, je hebt een betrouwbare oppas aan huis gevonden die binnenkort voor het eerst komt oppassen. Jullie hoeven alleen nog het oppas tarief per uur te overleggen, maar wat kost een oppas? Wat is het gemiddelde uurtarief voor een oppas aan huis in Suriname? En hoe stel je een oppas tarief op? Dit hebben wij voor jullie uitgezocht!

(Bron)

Hoe stel ik een oppas tarief samen in Suriname?

Het oppas tarief stel je samen door naar verschillende factoren te kijken. Allereerst kijk je naar het nationaal minimumloon. Factoren zoals de kennis en ervaring van de oppas, het aantal kinderen en de overige taken die de oppas moet uitvoeren zijn factoren die ervoor kunnen zorgen dat het oppas tarief per uur hoger is dan het minimumloon. Dus hoeveel betaal je een babysit precies?

Minimumloon per 1 januari 2022

Bij het samenstellen van het oppas tarief is het belangrijk om allereerst naar het minimumloon te kijken. Hierbij zie je wat een persoon minimaal moet verdienen. Het nationaal minimumloon in Suriname is $20.00. Factoren zoals kennis, ervaring en extra werkzaamheden kunnen het gemiddelde uurtarief verhogen.

Kennis en ervaring

Als ouder bepaal je natuurlijk zelf of je kiest voor een oppas met ervaring of kiest voor een oppas die een hart heeft voor kinderen, maar nog weinig ervaring heeft met het oppaswerk. Kennis en ervaring hoeft niet altijd leeftijd gerelateerd te zijn. Een oppas van 21 jaar kan namelijk net zoveel oppas ervaring hebben als een 16-jarige.
Uiteindelijk gaat het erom waar de ouder zich fijn bij voelt. Als ouder kan je kiezen voor een oppas met minder ervaring en hier per uur wat minder voor betalen. Of je kan kiezen om wat meer te betalen voor een oppas, omdat diegene 2 jaar ervaring heeft en over bijvoorbeeld een Verklaring Omtrent het Gedrag beschikt.

Wat zijn de werkzaamheden van een oppas?

Naast dat een oppas zorgt dat de kinderen het naar hun zin hebben en dat hen niks overkomt kan een oppas ook extra werkzaamheden verrichten. De oppas en de ouders kunnen in overleg bespreken wat voor extra taken een oppas op zich kan nemen. Dit kan de prijs van het oppassen daarentegen wel flink verhogen.

Huishoudelijke klussen

Soms vinden ouders het fijn dat een oppas wat huishoudelijke klussen doet tijdens het oppassen. Denk hierbij aan stofzuigen, koken en/of het opruimen van het huis. Als een oppas hier geen bezwaar op heeft kan de oppas dit zeker uitvoeren. Wel mag de oppas hier wat extra’s voor vragen. Het zijn per slot van rekening extra taken die een oppas uitvoert.

Huiswerkbegeleiding

In sommige gevallen is de oppas goed in rekenen of andere vakken. Als het oppaskind dan hulp nodig heeft kan een oppas, naast de algemene oppas taken, ook helpen met het huiswerk van het oppaskind.

Ophalen en brengen

Je kan als ouder afspreken met de oppas dat hij/zij de kinderen ophaalt en brengt. Zo kan een oppas de kinderen van school halen en ze daarna brengen naar bijvoorbeeld het voetbalveld. Niet alle oppassen zijn zo flexibel. Dit is waarom een oppas ook voor deze werkzaamheden iets extra’s mag en kan vragen bovenop het minimumloon.

Op de huisdieren passen

Een extra taak die een oppas op zich kan nemen is het zorgen voor deze huisdieren. Denk hierbij aan de honden uitlaten, de kattenbak verschonen, haren borstelen of de huisdieren verzorgen en eten geven.

Oppas tijden

Het oppas tarief kan per dagdeel verschillen. Veel ouders betalen een oppas overdag iets meer dan wanneer een oppas alleen ‘s avonds werkt. ‘S avonds liggen de kinderen namelijk vaak al te slapen en hoeft de oppas er alleen te zijn voor het geval dat het oppaskind wakker wordt. Zodra oppassen na 00:00 uur middernacht nog moeten werken, ook wel nachtoppas genoemd, krijgen zij vaak weer wat extra bovenop het uurtarief.

Meerdere kinderen

Moet de oppas op meerdere kinderen passen? Dan kan het oppas tarief per uur hoger uitkomen. Dit is niet meer dan logisch aangezien de oppas verantwoordelijk is voor meerdere kinderen en zijn/haar aandacht moet verdelen.

Leeftijd van de kinderen

Zijn de kinderen nog jong en hebben ze nog veel begeleiding nodig? Dan is het oppas tarief normaal gesproken hoger dan wanneer de kinderen wat ouder zijn. Het scheelt namelijk veel werk als de kinderen al wat ouder zijn en al meerdere dingen zelfstandig kunnen doen, zoals bijvoorbeeld naar het toilet gaan.

Neem snel een kijkje naar de onderstaande infographic en weet wat een oppas extra kan vragen bovenop het minimumloon!

Het oppas tarief per uur moet tussen een ouder en de oppas worden besproken. Kijk naar de kennis, ervaring en de leeftijd van de oppas en bespreek de extra werkzaamheden die de oppas zal verrichten. Zo komen jullie samen op het goede oppas tarief!

stel het oppas tarief samen

Wat is het gemiddelde oppas tarief wereldwijd?

Er zijn oppassen die ervoor kiezen om in het buitenland aan het werk te gaan als oppas. Dit kan bijvoorbeeld zijn als bijbaantje terwijl je in het buitenland aan het studeren bent of als je er echt voor kiest om als expat door het leven te gaan. Er zijn ook ouders die een oppas in het buitenland moeten zoeken, bijvoorbeeld op reis of wanneer zij zijn verhuisd van het ene naar het andere land. Gelukkig kun je via Babysits gemakkelijk je profiel in meer dan 64 landen gebruiken en op zoek gaan naar oppaswerk bij jou in de buurt. Dus ook in het buitenland!

Als je in het buitenland gaat werken als oppas, is het misschien wel interessant om te weten wat het gemiddelde oppas tarief in dat specifieke land is. Je wilt natuurlijk niet veel te weinig of teveel vragen voor je werk. Deze gegevens hebben wij voor je uitgezocht! We hebben de gemiddelde uurtarieven van oppassen, uit de verschillende landen waar we actief zijn, voor je op een rijtje gezet;

Na het vergelijken van de gemiddelde oppas uurtarieven per land, zien we dat de oppassen uit Colombia, Argentinië, Zuid-Afrika en Polen één van de laagste uurtarieven vragen. In Australië, Zwitserland, Nieuw-Zeeland en Denemarken vragen de oppassen het meest.

Houd er rekening mee dat deze verschillen in het gemiddelde uurloon tussen oppassen in verschillende landen, deels ontstaan door verschillen in de kosten van het levensonderhoud en het inkomen tussen de landen. Hoewel oppassen in bijvoorbeeld Zwitserland het meeste verdienen, zijn de gemiddelde prijzen van producten en diensten daar ook hoger dan in andere landen.

Vraag je je af wat de gemiddelde oppas in een bepaald land vraagt per uur? Bekijk de volgende infographic om erachter te komen!

babysittingprices_worldwide

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan